head cim

 

head has

Tisztelet Doktor Nő!
8 és fél éves kislányunknak stressz okozta hasmenése van. A hasmenés mindig akkor jelentkezik, amikor izgul, nyugtalan és hisztizik. Amikor levan foglalva, akkor nem. Láza és hányása nincs, a kedély állapota jó, csupán a hasmenéses időszak okoz nehézséget, illetve ilyenkor a köldökénél érez fájdalmat. Két gyermekorvos is azt mondta, hogy ez stressztől van. Gyermek gasztroenterológushoz csak februárra van időpontunk. Addig szeretnénk valamilyen megoldást találni. A család orvos Tasectan és Bolus adstringens tablettákat ajánlotta, ami nemhasznált, és valami oknál fogva a Motiliumot. Amihez a kora és a testtömege is messze van. Nekem is hasonló problémám van, de kisebb mértékben. Nekem a Duspatalin teljesen megszünteti a problémát. Meg szeretném kérdezni, hogy a kislányunk kaphatna e Duspatalint vagy valami szintén hatásos készítményt? Kérésemet előre is köszönöm. Tisztelettel : László

 

Kedves László!

Valószínűleg stressz, szorongás okozza a kislányánál tapasztaltakat. Nem figyelte meg, hogy mivel függnek össze a panaszai? Netán akkor jelentkeznek, ha iskolába, különórára kell menni, ha valakivel találkozik stb.
Úgy gondolom, hogy az Ön által írt bélfertőtlenítő, bélbevonó szerek, és a hányáscsillapító használata nem célravezető, ha szorongás okozza a panaszokat. A Duspatalin szedése sem javasolt 8 éveseknek.
Próbálja meg gyökerénél kezelni a bajt!
Talán az enyhe nyugtató hatású citromfű tea segít a szorongás kezelésében,- az már csecsemőkortól kezdve alkalmazható. Emellett, kamillavirágzatot is tehetnek a teába, annak a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása is előnyös lehet.

Kívánom, hogy minél hamarabb enyhüljenek a kislánya panaszai!

Üdvözlettel:
Dr. Budai Marianna