head cim

 

head has

Kedves Doktornő!

Nálam is hasonló tünetek fordulnak elő, de a legnagyobb problémám a székletürítés. Hashajtó nélkül szinte nem is megy. Állandó puffadás, főleg szilva, karfiol, meggy után, de bármit ehetek, mindig úgy nézek ki, mint aki lufit nyelt. Fehérlisztet nem eszek, sem finomított cukrot, rendszeresen mozgok. Ètrendemben pedig napi szinten szerepel a zabkorpa, zöldségek, teljes kiörlésű lisztek, gyümölcsök, joghurtok. Az aszalt szilva, lenmag sem segít, de még az útifűmaghéj kúra alkalmával is csak hashajtóval tudok wc-re menni.
Segíteségét előre is köszönöm!

Tisztelettel, Andrea

 

Kedves Andrea!

Sajnos nem ritka, hogy a túl hosszú ideig, rendszeresen történő hashajtó-használat akkora mértékű hozzászokást okoz, hogy utána már gyógyszer nélkül nem megy a székletürítés. Ez különösen a szennateákra és a szennakivonatot tartalmazó készítményekre jellemző.
Ha Ön is ezeket használta eddig, próbáljon meg fokozatosan átállni például a székletlágyító laktulózos termékekre vagy az enyhe hashajtó hatású gyógyvizekre.

Tapasztal hasi fájdalmat is a székrekedésével összefüggésben, ami a székeléskor megszűnik? Akkor lehetséges, hogy IBS-e van, ebben az esetben a Duspatalin kipróbálása eredményre vezető lehet.

Ha néhány hét elteltével egyik próbálkozása sem vezet eredményre, javaslom, hogy keresse fel orvosát az pontos kiváltó okok megtalálására, problémája rendezésére.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Budai Lívia