head cim

 

head has

Szép estét!
40 éves vagyok és mindenképp elsősorban megemlíteném, hogy pánikbeteg vagyok sajnos jó ideje. Sokat stresszelek, aggódok, idegeskedek stb. És a pánikom legfőképp a betegségektől való félelem miatt szokott elhatalmasodni rajtam. Hasmenésem is van mióta az eszem tudom. Egy orvos sem küldött még el vizsgálatra emiatt, mindig az mondták, hogy biztos a stressz. Most kiderítettem, hogy laktózérzékeny vagyok, betartom a szabályokat és azóta kevesebb a hasmenés jóval és a puffadás. Pár napja diszkomfortérzés van az egész hasamban, gyomromban, fel vagyok puffadva, epekőre gyanakodtam, elmentem hasi/kismedence ultrahangra, mindent rendben találtak szerencsére. Diétázom csütörtök óta, jobb is volt, de ma estére megint puffadás és enyhe tompa fájdalom a köldök felett kb. Még egyszer régen vettem Duspatalint, most előkerült, nem tudom elkezdjem-e szedni, nehogy elnyomjam vminek a tünetét és nagyobb bajt okozzak.
Üdvözlettel
Anita

 

Kedves Anita!

Úgy gondolom, hogy az Önnél elvégzett vizsgálatok kizárták a komolyabb megbetegedés lehetőségét.
Bizonyos táplálékok fogyasztása, a bélflóra egyensúlyának felborulása mindenkinél vezethet puffadáshoz.

Próbálkozhat probiotikumok szedésével, amik segíthetnek a bélflóra rendezésében, a puffadás megszüntetésében. Lehetőleg olyan készítményt válasszon, ami a jótékony baktériumok mellett azok táplálékát, a prebiotikumokat is tartalmazza.

A Duspatalin szedése nem ronthat az állapotán. A leírt tünetei azonban nem tipikus IBS-es panaszok (a hasmenését valószínűleg stressz és laktózintolerancia okozza, hasi fájdalomról, illetve annak a székeléssel összefüggő megszűnéséről nem ír), így a Duspatalin szedése valószínűleg nem kezeli azokat kellőképpen.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Dr. Budai Lívia