head cim

 

head has

Kedves Doktornő!
A hasmenés kb. 3 éve kezdődött, a helyi gasztroenterológus az évek során több alkalommal labor-vizsgálatra küldött. Ezek összegző eredménye, hogy a vörösvértest, a hemoglobin, a hematokrit egy kicsit mindig magasabb, a Helicobacter negatív, ételallergia teszt negatív, a laktóz érzékenység pozitív. A székletben vér nincs. A pajzsmirigy UTSH kicsit magasabb, FT 3 FT 4 referencia értéken belül van. Hasi ultrahang vizsgálat negatív.
A széklet állaga néhány napig normális, majd előfordul, hogy két hétig is híg, naponta 2-3-szor nagyobb mennyiségben.
Természetesen az étkezés laktóz mentes.
Lopedium vagy széntabletta használatakor nincs hasmenés.
Mit tegyek annak érdekében, hogy meggyógyuljak? Köszönettel, Annamária

Kedves Annamária!

Lehetséges, hogy a laktózérzékenység mellett IBS-e is van. Ebben az esetben a teljes gyógyulás nem érhető el, de a tünetek a megfelelő kezeléssel jól karban tarthatók.
Sajnos az aktív szenes, lopediumos kezelés hosszú távon nem megfelelő, mert pl. az aktív szén vitaminokat, nyomelemeket is megköthet a bélcsatornájában, így azokból csak kevesebb fog tudni felszívódni.
Ha hasi görcsöket, fájdalmat is tapasztal a hasmenésével összefüggésben, akkor javaslom, hogy próbálja ki a Duspatalin szedését. Néhány nap/hét alatt kiderül, hogy rendeződik-e a bélműködése, javul-e az állapota.
Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Dr. Budai Marianna