head cim

 

head has

 Tisztelt Doktornő!


Évek óta küzdök az emésztési panaszaimmal, de - szerencsére - minden eredményem negatív!
Az elvégzett vizsgálatok teljes körűek. Vérvétel széleskörű vizsgálatokra, röntgen, UH, gyomor és vastagbél tükrözés, CT, laktóz és laktulóz vizsgálat, egyéb allergia vizsgálat, Helicobakter.
Viszont a tünetek nem szűnnek.Ezek nem mindig egyformák.
Rendszertelenül és meghatározhatatlan ételek elfogyasztása után hányinger ; ritkán hányás; nagyon rossz közérzet, felpuffadás, keserű szájíz , időnként gyomorsav termelés túltengése és MINDIG iszonyú erős migrén.
Talán ez a legborzasztóbb tünet, mert ezt nem lehet napokig enyhíteni.
Ilyenkor diétázom, még több folyadékot iszom és szenvedek 3-4 napig. Hamarabb sosem ér véget, hiába veszek be bármilyen tablettát.
Szinte naponta eszem étkezés előtt vagy után ( tablettától függően) Dipankrint, Mezymfortet, Rovacolt, - orvos által felírt - Kreon tablettát vagy étkezés után Collagol cseppeket. De sajnos, ezekkel együtt is előfordulnak a rosszullétek, aminek következtében sokszor a klinikán kötök ki, ahol csak infúzió segít.
Most olvastam az IBS-ről és a Duspatalin gyógyszerről, melyekről szeretnék kérni az Ön véleményét!
A gasztroenterrológus orvosom már tehetetlen!

Válaszát előre is köszönöm!!

Üdvözlettel: Tifany

 

Kedves Tifany!

Az, hogy a leletei negatív eredményűek, valóban jó hír. Sajnálatos, hogy mégis ennyire rosszul érzi magát, migrént tapasztal és vele együtt hányingert, hányást.
Nem ír arról, hogy székrekedés, hasmenés jelentkezik-e  Önnél. Ugyanis ezek fellépése, esetleg időszakonkénti váltakozása illetve hasi görcsökkel társulása az IBS jele lehetne.
A Duspatalin alkalmazását abban az esetben javaslom, ha székelési problémái, azaz hasmenése vagy székrekedése is van, ami hasi görcsökkel jár együtt, mivel a Duspatalin hatásos görcsoldó és a székletproblémák rendezésében nyújt segítséget.
Az epe- és hasnyálmirigy funkcióját vizsgálták?
Többféle gyógyszert is szed, amiket elégtelen epe-, illetve májműködés esetén szoktak alkalmazni.

Mielőbbi javulást kívánok Önnek!

Üdvözlettel:

Dr. Budai Marianna