head cim

 

head has

duspatalin

Az IBS gyógyszeres kezelésénél többnyire a domináló tünet határozza meg az alkalmazott terápiát, vagyis hogy görcsoldásra, fájdalomcsökkentésre, hashajtóra, hasfogóra, puffadásgátlóra, nyugtatóra vagy más szerre van szükség.
Létezik azonban ma már egy olyan komplex gyógyszer is, amely az IBS mindhárom fő tünetét - a fájdalmat, a székelési zavarokat és a puffadást - egyszerre képes enyhíteni.

A Magyarországon 2012-ben bevezetett, azonban a világ számos országában már évtizedek óta sikeres készítménynek bizonyuló Duspatalin 2012 májusa óta érhető el a hazai gyógyszertárakban.

Mire jó a Duspatalin?

A Duspatalin kifejezetten az irritábilis bél szindróma tüneteinek kezelésére szolgál.
Komplex megoldást nyújt, függetlenül attól, hogy
- hasi fájdalom és görcsök,
- felfúvódás, szelek,
- hasmenés, székrekedés vagy
- a hasmenés székrekedéssel való váltakozása által okozott tünetek enyhítésére, illetve megszüntetésére van szükség.

Ezen kívül a Duspatalin alkalmazható szervi betegségek következtében kialakuló gastrointestinalis görcsök kezelésére is.

Hogyan hat a Duspatalin?

Az IBS okai fejezetben beszéltünk az emésztési folyamatról, vagyis, hogy a test a bélrendszer izmainak ritmikus mozgatásával juttatja át az ételt a tápcsatornán, illetve, hogy ez a mozgás módosul IBS-es betegeknél. A Duspatalin hatóanyaga (mebeverin) közvetlenül a gyomor-bél rendszer simaizomzatára gyakorol hatást, visszaállítja a bélrendszer egészséges mozgását, vagyis normalizálja a bélműködést, így enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Hogy lehet, hogy egyszerre hatásos székrekedésre és hasmenésre is?

A molekula az izomműködést úgy módosítja, hogy túlzott működés esetén visszafogja, renyhébb működés esetén serkenti, vagyis mindkét kóros állapotból a normalizáció irányába hat.

harmonika

Elég egy gyógyszer az összes tünetre

A Duspatalin hatékonyságát a tünetek enyhítésében vagy akár megszüntetésében klinikai vizsgálatok bizonyították: 3 hetes kezelés során a hasi fájdalom megszűnt a betegek 96%-ánál, a puffadás csökkent 92%-uknál, 8 hét után pedig a székelési zavarok is megszűntek a betegek több mint 80%-ánál, így a Duspatalin mellett általában nem szükséges egy időben több gyógyszert alkalmazni az IBS tüneteinek enyhítésére.

Mennyire biztonságos?

Mivel hatása nem a vegetatív idegrendszer közvetítésével érvényesül, antikolinerg mellékhatása nincs, azaz nem okoz szájszárazságot, székrekedést, gyors szívverést stb.
10 éves kor feletti gyermekek is szedhetik, laktózmentes és nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. A Duspatalin alkalmazása során egyes esetekben mellékhatásként allergiás bőrreakció (kiütés, ödéma), ill. anafilaxiás reakció lépett fel, egyéb mellékhatást nem jelentettek.

Hogyan kell szedni?

A Duspatalinból naponta kétszer (reggel és este) 1-1 kapszulát kell bevenni. Mivel a kapszula késleltetett hatóanyag-leadású, ezért a napi kétszeri szedéssel folyamatosan biztosított a tünetek enyhítése.
Kúraszerű szedés: a Duspatalint a tünet megjelenésével egyidőben kell elkezdeni szedni és a kezelést addig kell folytatni, amíg a tünetek meg nem szűnnek.

Hol kapható?

A Duspatalin vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.
Bár világszerte 7 millió dobozt adnak el belőle évente, Magyarországon viszonylag új készítményről van szó, ezért előfordulhat, hogy olyan patikában keresi, ahol nincs készleten. Ebben az esetben kérje meg patikusát, hogy rendelje be, a nagykereskedőknél mindig van elegendő mennyiség, és rövid időn belül, akár már aznap kiszállítják.

Ha szeretné online megrendelni, kattintson az egyik internetpatikára:

homeopatika.hu (országos kiszállítás)

prevenciopatika.hu (országos kiszállítás)

 

Mennyibe kerül?

A Duspatalin ajánlott fogyasztói ára: 2 159 Ft., de mivel a termék szabadáras, ezért a tényleges ára patikánként eltérhet.

Ne engedje, hogy tünetei negatívan befolyásolják, vagy akár irányítsák életét! Csak 2 szem naponta, és elfelejtheti a kellemetlenségeket és a fájdalmat! Nincs szükség többféle gyógyszerre a különböző tünetek enyhítésére. Elegendő reggel és este egy szem Duspatalint bevennie, és nyugodtan élheti szokásos mindennapi életét.

 

Vény nélkül kapható mebeverin-hidroklorid hatóanyagú gyógyszer.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

duspatalin cim
Teljes körű megoldás az IBS okozta panaszokra
  • Oldja a hasi fájdalmat és görcsöket.
  • Megszünteti a puffadást és a szeleket.
  • Normalizálja a bélműködést.
  • Javítja az életminőséget.
  • Hosszú távon is szedhető.